We hebben er weer een Kluivert bij: Ruben (18) tekent bij FC Utrecht, "Zijn heel trots op me"

Het voetbal heeft er een nieuwe Kluivert bij. Ruben Kluivert, de 18-jarige zoon van oud-international Patrick Kluivert en jongere broer van Justin Kluivert, heeft zaterdag zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. Afgelopen zomer kwam de verdediger over van de Amsterdamse amateurs AFC. 

Kluivert ligt nu tot medio 2022 vast in de Domstad. "Ik doe het goed, ik voel me lekker hier", zegt de voetballer op het clubkanaal. "Voetballend heb ik stappen gemaakt en ik ben ook sterker geworden. Ik speel bij FC Utrecht onder 19 zowel links als rechts centraal in de verdediging, en hoop zo snel mogelijk minuten te maken bij Jong FC Utrecht. En dan meetrainen en meedoen met het eerste."

Van Dijk 

Oranje-international Virgil van Dijk is het voorbeeld van Kluivert. "Hij is sterk in de lucht en snel over de grond. Echt een complete speler. Ik kan mezelf wel aan hem spiegelen." Ooit hoopt hij zijn broer en vader achterna te gaan naar het buitenland. "Zij zijn blij voor me en trots op me. Natuurlijk hoop ik ze ooit achterna te gaan richting Italië of Spanje, maar ik focus me nu eerst op FC Utrecht."