Deze vijf topspelers zijn komende zomer gratis op te pikken

De transferperiode is nog geen maand gesloten. Toch zijn clubs allang verder aan het kijken, want over drie maanden is er weer een transferperiode. In de winter worden spelers met aflopende contracten vaak al vastgelegd voor het komende seizoen, want dan mogen ze al een voorcontract tekenen. De vijf absolute buitenkansjes op een rij!

1) Kylian Mbappé

Bij Paris Saint-Germain vormt Kylian Mbappé samen met Lionel Messi en Neymar een gouden voorhoede. Of dat zo blijft, is maar de vraag. Mbappé is komende zomer namelijk gratis op te pikken. Volgens Transfermarkt is hij met een waarde van 160 miljoen euro momenteel de meest waardevolle speler ter wereld. Mbappé speelde eerder voor AS Monaco, waar hij debuteerde in het profvoetbal. Afgelopen zomer deed Real Madrid nog een bod van 180 miljoen euro op de Fransman. Welke club pikt hem op?

2) Pedri

Ondanks de financiële situatie bij FC Barcelona en het vertrek van goede spelers, loopt er nog altijd genoeg talent rond in Camp Nou. Pedri, die afgelopen EK nog door de UEFA werd uitgeroepen tot Young player of the tournament, speelt ook nog altijd bij Barcelona. De Spanjaard kwam in 2019 over van Las Palmas. De middenvelder heeft volgens Transfermarkt een waarde van tachtig miljoen euro, maar is aankomende zomer dus misschien gratis op te halen. Of het daar ook echt van komt is de vraag, Barcelona heeft de optie om het contract van Pedri met een jaar te verlengen.

3) Paul Pogba

Paul Pogba maakte in 2016 de overstap van Juventus naar Manchester United. Zijn contract bij United loopt komende zomer af. Een mooie kans voor de Fransman om dus verder te kijken. Wie weet kan hij komende winter al ingelijfd worden voor het volgende seizoen. De geruchtenmolen is nog niet echt op gang. Pogba heeft momenteel volgens Transfermarkt een geschatte waarde van zestig miljoen euro.

4) Paulo Dybala

Via Palermo kwam Paulo Dybala in 2015 bij Juventus terecht. Met de club uit Turijn won hij vijf landstitels en vier bekers. In 2019 werd de Argentijn in verband gebracht met Manchester United en Tottenham Hotspur, maar die deals gingen niet door. Komende zomer is de aanvaller, die volgens Transfermarkt een waarde heeft van vijftig miljoen, voor niets op te pikken. 

5) Lorenzo Inisgne

Lorenzo Insigne speelde al meer dan 300 duels voor Napoli, maar in de zomer van 2022 is de aanvaller voor niets op te halen. Afgelopen zomer werd hij nog Europees Kampioen met Italië. Voor Napoli zou het een groot verlies zijn, de kans dat Insigne een nieuw contract tekent bij de club uit Napels is dan ook aanwezig. Indien dat niet gebeurt, kan Insigne komende zomer gratis opgehaald worden in het Stadio Diego Armando Maradona. Hij heeft volgens Transfermarkt een geschatte waarde van 48 miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt