Frank de Boer 'slechtste Inter-trainer in historie': "Zijn voetbalfilosofie faalt op alle fronten"

Volgens Jonathan Biabiany is Frank de Boer de slechtste trainer die Internazionale ooit heeft gehad. De Boer was elf wedstrijden trainer van de Italiaanse topclub, maar in die periode wist hij met zijn team slechts veertien punten te verzamelen. De voormalig Ajax-trainer werd daarna op straat gezet. 

"Hij is wat mij betreft de slechtste trainer in de historie van Inter", zegt Biabiany tegen ITA Sport. "Hij behaalde geen goede resultaten bij Inter en ging vervolgens bij Crystal Palace in Engeland aan de slag, waar hij het zowaar nóg slechter deed. Zijn voetbalfilosofie faalt op alle fronten."

"Manier van spelen arrogant"

De Boer, nu trainer van het Amerikaanse Atlanta United, zei in maart dat de spelersgroep van Inter 'verrot' was. Biabiany begrijpt de uitspraak niet. "Dat deed me pijn en daar heb ik hem meteen op aangesproken. Ik had op geen enkel gebied een goede relatie met hem. Ik snapte niet waarom hij me er altijd naast zette, maar ik was niet de enige die dat niet snapte. Zelfs degenen die speelden, zeiden dat ze zijn manier van spelen niet begrepen en hem arrogant vonden."