Vandaag 2 jaar geleden: Leicester City doet het ondenkbare en wint de Premier League, de mooiste momenten op een rij

Het is misschien wel het mooiste sprookje in de geschiedenis van het voetbal: het landskampioenschap van Leicester City in het seizoen 2015/16. Onder leiding van trainer Claudio Ranieri wordt op 2 mei 2016, vandaag twee jaar geleden, het kampioenschap in de wacht gesleept. Wij blikken terug met een aantal hoogtepunten uit het seizoen, waarin Leicester de hele wereld versteld doet staan. 

Eén van dé helden van Leicester in het kampioensjaar is spits Jamie Vardy. De Engelsman scoort er lustig op los, en breekt zelfs het record van Ruud van Nistelrooij door elf wedstrijden op rij te scoren.

Misschien wel het duel waarin Leicester City écht het geloof krijgt in de titel, de uitoverwinning bij titelconccurent Manchester City (1-3)

The Foxes hebben vlak voor het einde van de competitie nog één concurrent over: Tottenham Hotspur. Zij spelen op 2 mei met 2-2 gelijk tegen Chelsea, waardoor Leicester de Premier League-titel niet meer kan ontgaan. Zo beleven de spelers van de ploeg uit The Midlands de wedstrijd, die samen voor de tv zitten.

Claudi Ranieri is de trainer achter het succes. Aan het einde van het seizoen, als het kampioenschap binnen is, wordt de Italiaan op een prachtige wijze geëerd. Operazanger en landgenoot Andrea Bocelli zingt hem toe. Wie hier geen kippenvel van krijgt... 

De cup is voor Leicester. 

En Leicester-fan Gary Lineker? Hij presenteert Match of the Day in zijn onderbroek.