Feyenoord-target Hilgers over eventuele transfer: "Er is contact geweest"

Het is geen geheim dat Arne Slot fan is van FC Twente-verdediger Mees Hilgers. De 21-jarige voetballer moet volgens de Tukkers zo'n zes miljoen euro opleveren. In gesprek met NOS vertelt hij dat zijn management al contact heeft gehad met de oefenmeester van de Stadionclub.

De centrumverdediger onthult dat Slot al een belletje heeft gewaagd richting kamp Hilgers. "Met mijn zaakwaarnemer", verduidelijkt hij. "Ik heb niet persoonlijk met hem gepraat. Er is wel contact geweest, en dat is er misschien nog steeds wel". Feyenoord heeft zich al eerder gemeld in Enschede met interesse, maar tot een akkoord is het nooit gekomen. De 21-jarige Nederlander heeft op dit moment nog een eenjarig contract in De Grolsch Veste.

FC Twente vraagt zes miljoen euro. "Da's wel fors, hè?", vind ook Hilgers zelf van de vraagprijs van zijn club. "Als ik thuis op de bank zit, vraag ik me wel eens af of ik dat echt waard ben. Maar ik snap Twente wel. Ze willen het maximale eruit halen. Vorig jaar was ik een ton waard, nu opeens zes miljoen. Het kan snel gaan". 

Geen behoefte aan transfer

Het Feyenoord-target is zelf niet vastberaden om deze zomer te vertrekken. "Als ik weg zou gaan, komt het niet vanuit mij. Dan komt het vanuit de club die interesse heeft". Het zou in dat geval wel om een stap binnen Nederland gaan, bijvoorbeeld dus naar Feyenoord. "Ik vind dat ik nog te jong ben om nu naar het buitenland te gaan. Eerst lekker in Nederland blijven, waar mijn familie en m'n vrienden zijn en waar ik me het best kan ontwikkelen".

"Ik denk dat ik nog drie of vier jaar in Nederland moet blijven, voordat ik zo'n stap zou maken", vervolgt hij zijn toelichting. "Ik zou het wel kunnen, maar voor de ontwikkeling van een jonge speler is het beter om langer in Nederland te blijven. Je kan beter iets later gaan, dan te vroeg", besluit Hilgers.