Ten Hag: "Er zijn altijd geruchten rondom spelers"

Ajax wacht zondag een topwedstrijd, maar Erik ten Hag kreeg op de afsluitende persconferentie richting het duel in Eindhoven niet alleen maar vragen over de kraker tegen PSV. De aanwezige journalisten voelden de trainer aan de tand over de vermeende belangstelling voor Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn, al kregen zij niet het antwoord waar zij op hadden gehoopt.

Het was groot nieuws deze week: Ajax werkt aan de komst van Ihattaren. Ten Hag zou zelfs al hebben gesproken met de voormalig speler van PSV. Maar of dat gesprek ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, wilde de trainer vrijdag nog niet bevestigen: "Ik heb gisteren met je collega gesproken. Zij heeft me hier uitgebreid over doorgezaagd en ik blijf bij dit antwoord", doelde hij op het interview met ESPN-verslaggever Fresia Cousiño Arias vlak voor de ontmoeting met Excelsior Maassluis.

Ten Hag werd ook gevraagd naar Bergwijn, die midweeks tijdens een sensationele invalbeurt twee keer scoorde voor Tottenham Hootspur: "Er zijn altijd geruchten rondom spelers. Pas als het een speler van Ajax is, kan ik er mijn mening over geven", hield Ten Hag zich wederom op de vlakte. Dat de trainer veel vragen kreeg over de transfergeruchten, begreep hij wel: "Ik snap de journalistiek achtergrond, maar wij gaan nooit in op namen of geruchten. Zullen we het hebben over PSV tegen Ajax?", reageerde Ten Hag een beetje geïrriteerd toen weer vragen over geruchten moest beantwoorden.

Ajax heeft nog geen vervanger aangetrokken voor de naar Shakhtar Donetsk vertrokken David Neres: "Wij hebben ons voorwerk gedaan. De mogelijkheden zijn we nu aan het aftasten, maar we kijken ook zeker intern. Er is een aantal jongens die de vacature kan invullen. We hebben bijvoorbeeld niet voor niets Daramy gehaald", aldus Ten Hag, die ook op de zeventienjarige Amourricho van Axel Dongen doelde. "Die heeft zeker de potentie."