De tien meest opmerkelijke blessures die voetballers opliepen

Rami Kaib, de Zweedse linksback van sc Heerenveen, heeft een wel heel opmerkelijke blessure opgelopen. Nadat hij in een wedstrijd een tik op zijn kaak had gekregen leek er nog niet zoveel aan de hand. Tot hij een wortel at die iets te hard bleek te zijn. Daarmee brak hij zijn kaak en moet hij zeker vijf weken toekijken. Een opvallende blessure dus en daar zijn er wel meer van geweest. Een overzicht van de meest gekke blessures:

1) David Beckham

Sir Alex Ferguson, de man die ruim 26 jaar de manager van Manchester United was, kon zich in 2003 na de verloren FA-Cup wedstrijd tegen Arsenal moeilijk inhouden. Hij was zo gefrustreerd dat hij een schoen trapte, die uiteindelijk belandde boven het linkeroog van David Beckham. De wond die was ontstaan moest ter plekke gehecht worden en het gerucht gaat dat Beckham en Ferguson uit elkaar gehouden moesten worden.

2) Kevin Hofland

Oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV wist niet wat hem overkwam nadat hij opstond na het eten. Hij raakte daarbij namelijk geblesseerd aan zijn bovenbeen. En dat nadat hij ook al eens een enkelblessure had opgelopen door te struikelen over een hond.

3) Charles Akonnor

Voormalig Ghanees international Charles Akonnor liep in zijn tijd bij Wolfsburg een blessure op waarbij je denkt, hoe dan. Tijdens het een testrit in zijn nieuwe auto kreeg hij het voor elkaar om de uitschuifbare antenne van de radio in zijn neus te krijgen. Hierdoor kon hij een tijdje niet spelen.

4) Alex Stepney

Dat voetballers zich soms enorm kunnen opwinden mag geen geheim zijn, maar voormalig Manchester United-keeper Alex Stepney schreeuwde in 1975 zo hard naar zijn verdedigers, dat hij een breuk opliep in zijn kaakbeen.

5) Paulo Diogo

In 2004 speelde Paulo Diogo met Servette een wedstrijd tegen Schaffhausen. Nadat hij had gescoord rende hij naar de supporters om zijn doelpunt te vieren. Hij sprong op de dranghekken, maar bleef daarbij met zijn ring vast zitten. Hierdoor verloor hij een deel van zijn ringvinger. Dokters slaagden er niet in de vinger er terug aan te naaien. Bovendien kreeg Diogo een gele kaart voor tijd rekken.

6) Fabian Espindola

De Argentijn Fabian Espindola was zo blij met zijn doelpunt voor Real Salt Lake, dat hij besloot het te vieren met een spectaculaire salto. Daarbij kwam hij verkeerd neer en brak hij zijn voet. Tot overmaat van ramp werd het doelpunt ook nog eens afgekeurd wegens buitenspel.

7) Kevin Kyle

Kevin Kyle was in 2006 niet alleen spits van Sunderland, maar ook kersverse vader. Toen hij een beker melk warm wilde maken voor zijn pasgeboren zoontje ging het fout. De hete melk belandde in z’n schoot. Zijn edele delen raakten beschadigd en de spits lag er een tijdje uit.

8) Santiago Canizares

Het WK moeten missen door een blessure is nooit leuk, maar in het geval van Santiago Canizares was het wel heel lullig. De toenmalig keeper van Spanje liet in 2002 een flesje aftershave op zijn voet vallen en scheurde daarbij een pees. Hierdoor kon de doelman niet mee naar Zuid-Korea en Japan voor het WK van dat jaar.

9) Tomas Conechny

Tomas Conechny was met Argentinië onder 17 afgereisd naar Paraguay voor een toernooi. Tijdens een potje FIFA verloor hij zijn balans en viel door het raam, vier meter naar beneden. De Argentijn moest de rest van het toernooi op krukken toekijken hoe zijn teamgenoten het deden.

10) Darius Vasell

Voormalig Manchester City-speler Darius Vasell, liep misschien wel de domste blessure uit dit lijstje op. De aanvaller wilde een blaar van zijn teen verwijderen met een drilboor. Het resultaat: (uiteraard) een doorboorde teen.