Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep C + speelschema

Nu het EK en ook de Copa América zijn gespeeld, missen we het non-stop kijken naar voetbal toch best wel. Gelukkig is daar nog de Gold Cup en staan de Olympische Spelen in Tokio voor de deur. Om alvast vooruit te blikken op het voetbal zijn dit de selecties uit groep C.

Tijdens het voetbal op de Olympische Spelen moeten selecties voornamelijk bestaan uit spelers die geboren zijn ná 1 januari 1997. Elk land mag drie zogenoemde dispensatiespelers selecteren, die ouder zijn dan 23 jaar.

Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep C + speelschema

Olympisch voetbalteam Argentinië

Bij Argentinië mogen er een aantal talentvolle voetballers het laten zien. Zo zijn daar Thiago Almada (Atlético Vélez), Ezequiel Barco (Atlanta United), Alexis Mac Allister (Brighton) en Ezequiel Ponce (Spartak Moskou). Argentinië won op de Olympische Spelen van 2004 en 2008 een gouden mediale.

Olympisch voetbalteam Australië

Het Olympische voetbalteam van Australië kent minder spectaculaire namen. De spelers die u kan herkennen zijn Harry Souttar (Stoke City), Jay Rich-Baghuelou (Crystal Palace) en Daniel Arzani (Manchester City).

Olympisch voetbalteam Egypte

Normaal gesproken is Mohamed Salah (Liverpool) natuurlijk de grote naam bij Egypte. De aanvaller gaat niet mee naar de Olympische Spelen, waardoor het voetbalteam weinig bijzondere namen kent. De selectie telt dan ook alleen spelers die actief zijn in Egypte.

Olympisch voetbalteam Spanje

In de Olympische selectie van Spanje staan een hoop bekende namen en zelfs spelers die er al een EK op hebben zitten. Grote namen aan de kant van Spanje zijn Unai Simón (Athletic Bilbao), Pau Torres (Villareal), Eric García, Óscar Minqueza en Pedri (FC Barcelona), Jesús Vallejo, Dani Ceballos en Marco Asensio (Real Madrid), Carlos Soler (Valencia), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad) en Dani Olmo (RB Leipzig).

Speelschema groep B Olympische Spelen

Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep C + speelschema