Nederland bewaart hele slechte herinneringen aan scheids bij #nedtur

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond op tegen Turkije. Oranje heeft niet alleen met de Turken te maken maar óók met de scheidsrechter: Daniele Orsato. Aan deze leidsman bewaart Nederland weinig goede herinneringen...

Orsato floot namelijk het duel tussen Nederland en Zweden op 6 september 2016 in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De Italiaan maakte een cruciale fout, zo kunnen we wel stellen. Nederland dacht in de slotfase op  1-2 te komen via Bas Dost, maar Orsato floot Dost terug voor een overtreding die hij gemaakt zou hebben. Uit de beelden bleek echter dat er weinig tot niets aan de hand was tot frustratie van Oranje. Zweden ging uiteindelijk op doelsaldo naar het WK, maar dat had heel anders kunnen lopen als Daniele Orsato iets beter gekeken had.

Nederland - Turkije

Gaat het dinsdag beter voor Oranje? In Groep-G staat Turkije aan kop dus moet Nederland winnen om alles in eigen hand te houden. Bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag is Oranje afhankelijk wat de Turken doen in de overige WK-kwalificatiewedstrijden. 

De 'overtreding' van Bas Dost tegen Zweden... Oordeel zelf!

Feyenoord-doelman vertrekt