Zo verging het PSV de laatste vijf keer in de voorronde van een Europees toernooi

PSV speelt woensdag 21 juli in de 2de voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. De Eindhovenaren moeten drie voorrondes zien te overleven als ze het hoofdtoernooi willen bereiken. Hoe verging het PSV de laatste vijf keer dat ze een Europese voorronde moesten spelen? Wij zetten het op een rij.

2020/21: Groepsfase Europa League behaald

Vorig seizoen moest PSV twee voorrondes van de Europa League zien te overleven. Vanwege de coronacrisis werden de voorrondes toen over één duel gespeeld in plaats van twee. In de derde voorronde werd het Sloveense NS Mura met 1-5 verslagen, waarna in de play-offs-ronde werd afgerekend met Rosenborg (0-2). PSV eindigde vervolgens als eerste in de poulefase en werd in de eerste knock-out-ronde uiteindelijk uitgeschakeld door Olympiakos.

2019/20: Uitschakeling Champions League, groepsfase Europa League behaald

In 2019 begon PSV in de tweede voorronde van de Champions League. Daarin moest worden afgerekend met het Zwitserse FC Basel. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen, maar het uitduel ging met 2-1 verloren. Daardoor ging Basel op basis van uitdoelpunten door. PSV moest vervolgens twee Europa League-voorrondes overleven om in de groepsfase van een Europees toernooi te komen. Eerst werd moeizaam afgerekend met het Noorse FK Haugesund (0-0 & 1-0), waarna Apollon Limassol in de laatste voorronde overtuigend op zij werd gezet (4-0 & 3-0). Het werd uiteindelijk uitgeschakeld in de groepsfase.

2018/19: Groepsfase Champions League behaald

PSV moest in 2018 de play-offs-ronde van de Champions League doorstaan om in de groepsfase te komen van het miljoenenbal. Over twee wedstrijden werd gewonnen van het Wit-Russische BATE Borisov. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2-3, waarna in eigen huis een eenvoudige 3-0 volgde voor de Eindhovenaren. De groepsfase van de Champions League werd vervolgens niet overleefd. PSV werd laatste.

Samenvatting van PSV - BATE Borisov (3-0) > TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO

2017/18: Blamage tegen NK Osijek

De laatste keer dat PSV de voorrondes niet wist te overleven en dus geen Europees voetbal speelde was in 2017. In de derde voorronde van de Europa League wachtte het tweeluik tegen het Kroatische NK Osijek. Normaal gesproken een eenvoudig klusje, maar de Eindhovenaren verkeken zich er lelijk op. Zowel thuis als uit werd er met 1-0 verloren.

2014/15: Groepsfase Europa League behaald

In 2015 en 2016 hoefde PSV geen voorronde te spelen, waardoor we als laatste terecht komen in 2014. De Eindhovenaren kwamen toen terecht in de derde voorronde van de Europa League. Daarin werd twee keer gewonnen van het Oostenrijkse St. Pölten (1-0 & 3-2). In de beslissende play-offs ronde werd het Wit-Russische Shakhtar Salihorsk verslagen. Thuis met 1-0, uit met 2-0. Na het overleven van de groepsfase sneuvelde PSV uiteindelijk in de 16de finales tegen Zenit. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over de wedstrijd PSV - Galatasaray’

PSV wint heenwedstrijd tegen Galatasaray met 5-1

VIDEO GOALS: Zahavi maakt zijn derde en Götze zijn tweede tegen Galatasaray (5-1)

Die durft! PSV-fan toont Besiktas-sjaal tegen Galatasaray

PSV-fans over niet inbrengen Ihattaren: 'Doodzonde..' #PSVGAL

VIDEO GOAL: Götze zet PSV na heerlijke pass Zahavi op 3-1 tegen Galatasaray

VIDEO GOAL: Zahavi profiteert van gepruts Galatasaray en zet PSV vroeg op voorsprong (1-0)

Schmidt geeft uitleg over reserverol Gakpo: 'Als wapen kunnen brengen'

Heerlijke beelden vanuit Philips Stadion voorafgaande van #PSVGAL

Opstelling PSV tegen Galatasaray bekend: Vertessen in de aanval