Marco van Basten staat niet te kijken van ontslag Mark van Bommel: "Ik vind hem geen goede trainer"

Marco van Basten was zondag analist bij Ziggo Sport en tussen alle topwedstrijden door komt het ontslag van Mark van Bommel bij Wolfsburg ter sprake. De 44-jarige trainer werd na de 0-2 nederlaag tegen Freiburg ontslagen en dat verbaast Van Basten niet, zo laat hij weten.

"Ik schat hem niet hoog in als goede trainer, maar dat is mijn ervaring met hem. Hij had natuurlijk altijd andere ideeën dan ik, maar het is vooral de manier waarop hij overkomt als trainer. Ik vind hem als trainer niet zo veel inhoud hebben. Dan heb ik het over het voetbaltechnische en voetbaltactische aspect, voetbalzaken. Vaak als hij aan het woord kwam dan had hij het over allerlei zaken behalve over voetbal. Daar gaan spelers op een gegeven moment ook doorheen prikken. Dus ik sta er persoonlijk niet heel erg van te kijken. Maar voor de rest veel respect hoor."

Op social media denkt men dat Van Basten zo negatief is omdat er nog oud zeer zit tussen hem en Van Bommel. Het duo clashte in de tijd dat Van Basten bondscoach was van Oranje (2004-2008) meerdere keren.