Slot over opstelling Feyenoord tegen Maccabi Haifa: 'Mogelijk met Dessers, Nelson nog niet klaar'

Feyenoord neemt het dinsdagavond in de Conference League op tegen Maccabi Haifa. Daags voor de wedstrijd wordt er steeds meer duidelijk over de opstelling waarmee Arne Slot gaat starten in Israël. Een ding is al zeker, Alireza Jahanbakhsh is niet van de partij.

De rechtsbuiten is niet mee afgereisd naar Israël, om ervoor te zorgen dat hij nu voor het nationale elftal van Iran mag uit komen. In zijn thuisland is het verboden om te voetballen tegen clubs uit Israël en is een mogelijke sanctie om uit het nationale elftal te worden gegooid. "Wij hebben de keuze voor hem gemaakt. Het was voor ons vrij snel duidelijk dat we deze keuze moesten maken", aldus Slot.

Om de positie van Jahanbakhsh op te vullen is er mogelijk ruimte voor het debuut van Cyriel Dessers. "Áls Linssen naar rechts gaat, dan gaat Dessers in de spits spelen", gaf Slot al vrij. De andere optie is dat Linssen in de spits staat en Jens Toornstra een linie naar voren schuift. Reiss Nelson, die op deadline day op huurbasis naar Feyenoord kwam, is volgens Slot nog niet klaar om in actie te komen.

Bij Feyenoord keert Marcos Senesi zeer waarschijnlijk terug in de basis. De centrale verdediger traint alweer met de groep mee en start mogelijk weer vanaf de aftrap. Voor de teruggekeerde Lutsharel Geertruida is een invalbeurt het hoogst haalbare.

Feyenoord-doelman vertrekt