Vitesse-spelers nog steeds vast in Nijmegen door ongeregeldheden

De spelers van Vitesse staan enkele uren na afloop van de Gelderse derby nog steeds vast bij het Goffertstadion. Vanwege veiligheidsredenen mag de spelersbus voorlopig nog niet vertrekken.

Vitesse won zondagmiddag met 0-1 op bezoek bij NEC. Na het laatste fluitsignaal hoopten de groepen supporters zich op buiten het stadion. NEC-aanhangers zochten de confrontatie met de politie. Ze gooiden met stokken en stenen naar agenten en braken een politiebus af. Daarnaast werd er ook nog een verslaggever van Omroep Gelderland bedreigd.

De politie trad op met paarden en honden tegen de hooligans. Er werden verschillende charges uitgevoerd. Er is een onbekend aantal relschoppers opgepakt. 

Spelersbus vast

Uit angst voor rellen moeten de spelers van Vitesse de overwinning voorlopig in Nijmegen vieren. Ook de supportersbussen moesten langer in de bussluis van het Goffertstadion verblijven. Deze bussen zijn inmiddels onder politiebegeleiding vertrokken.

De overige bezoekers van de wedstrijd zijn volgens NEC in groepjes naar andere uitgangen gebracht, zodat ze niet tussen de relschoppers terechtkwamen.

Lees hier: Ongeregeldheden in Nijmegen

Lees ook: Supporters op de vuist in Enschede