FSV De Feijenoorder voelt zich niet gezien: "Opmerkelijk dat ze ons niet aan tafel hebben getrokken"

Feyenoord heeft officieel een 'go' gegeven aan een projectgroep om opnieuw te gaan onderzoeken wat het beste toekomstige stadion is voor de Rotterdammers. FSV De Feijenoorder laat aan het Algemeen Dagblad weten dat zij zich gepasseerd voelen.

Feyenoord liet weten dat er drie opties op tafel liggen en dat ook de supporters betrokken worden bij dit proces, maar de supportersvereniging heeft niets gehoord. Dat is vreemd, aangezien er vorige week nog een gesprek was om de communicatie tussen beide partijen beter te laten verlopen. 

De supportersvereniging gaat nu op eigen houtje een vragenlijst uitschrijven over de drie verschillende varianten. "En die resultaten gaan we aanbieden aan de club, zodat ze weten wat onze leden ervan vinden. Maar toch opmerkelijk dat ze ons niet meteen aan tafel hebben getrokken", zegt voorzitter Kees Lau tegen het AD.

Daarnaast heeft de streefdatum voor verbazing gezocht bij FSV De Feijenoorder. Het eindrapport moet in april af zijn. "Dit is bijzonder kort dag, zeker voor wat er gevraagd wordt. Eigenlijk is het appels met peren vergelijken. Ik vraag me af of een objectieve vergelijking tussen de drie varianten mogelijk is".

Marijke Mulder van Stadion op Zuid, een club die altijd zeer kritisch is geweest op de plannen rondom Feyenoord City, laat haar twijfels blijken. Zij laat weten dat de eisen van afgelopen jaar leidend zijn in het nieuwe onderzoek. "Dat zijn dus de eisen van het Feyenoord City-plan. In hoeverre krijgen de twee andere varianten dan een eerlijke kans? Anders is het een onderzoek voor de bühne".

Feyenoord-doelman vertrekt