Aboutaleb hekelt ongeregeldheden bij Feyenoord: "Ik vond dat verschrikkelijk"

Ahmed Aboutaleb heeft geen goed woord over voor de supporters die een paar weken geleden De Kuip binnendrongen tijdens Feyenoord - RKC Waalwijk.

"Ik vond de bestorming verschrikkelijk, het applaus daarna vond ik verschrikkelijk in het kwadraat", zo laat de burgemeester van Rotterdam weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De spelers van Feyenoord applaudisseerden vervolgens voor de Rotterdamse aanhang. Aboutaleb zou graag in gesprek willen met Feyenoord. De politicus van de PvdA vond het een verkeerd signaal op volstrekt onacceptabel gedrag.

Waterkanon

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht in de finale van de play-offs om Europees voetbal moest de politie er aan te pas komen. Zo werden onschuldige supporters geraakt door een waterkanon. Desondanks verdedigt Aboutaleb het politieoptreden.

"Het inzetten van de waterwerper is geen hobby", zo gaf de 59-jarige burgemeester aan in gesprek met de gemeenteraad. "Het doet pijn als dat moet gebeuren. Maar het was nodig. En als u de informatie heeft die ik had, dan begrijpt u dat".