'Ajax liet verdediger Hertha BSC lopen vanwege te hoge vraagprijs'

Ajax was deze zomer op zoek naar een versterking in de verdediging en daarvoor keek het onder meer rond in de Bundesliga. De landskampioen van afgelopen seizoen lieten al snel het oog vallen op Niklas Stark, zo meldt Sport Bild, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Ajax vond naar verluidt de gevraagde 25 miljoen te veel geld.

De Amsterdammers gooiden, na het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus, de lijntjes uit in Duitsland. De 24-jarige Stark kwam in beeld. Hij werd opgeleid bij 1. FC Nürnberg en brak door op het hoogste niveau, waarna hij op jonge leeftijd al een transfer naar Hertha BSC verdiende. De club uit Berlijn betaalde drie miljoen euro voor hem.

Nationale ploeg

In waarde steeg de verdediger de laatste jaren enorm. Bij Hertha is Stark inmiddels een vaste waarde en ook bij de Duitse nationale ploeg is hij is beeld. Bondscoach Joachim Löw heeft hem zowel tegen Nederland als tegen Noord-Ierland bij de selectie gehad; beide duels keek Stark vanaf de bank toe.

Concurrentie

Ajax was ook geïnteresseerd en informeerde daarom bij Hertha BSC, dat een vraagprijs van 25 miljoen op tafel legde. Omdat ook Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach geïntereseerd waren in de verdediger, haakte de Eredivisie-club af. In plaats van Stark werd uiteindelijk Edson Álvarez (15 miljoen) gehaald, nadat ook al Lisandro Martínez (7 miljoen) de overstap naar Amsterdam had gemaakt.