PSV'er Lato mogelijk na zes maanden weg uit Eindhoven: "Een vertrek is logisch"

Huurling Toni Lato kwam dit seizoen nog geen minuut (!) in actie voor PSV, en daar is zijn zaakwaarnemerskantoor absoluut niet blij mee. Als er geen verandering in de situatie komt, bestaat de kans dat Lato in de winterstop vertrekt uit Eindhoven. PSV huurt de linksback sinds de zomer van het Spaanse Valencia. 

"Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt", zegt een woordvoerder van het zaakwaarnemerskantoor Toldra Consulting tegen het Eindhovens Dagblad. Er zou inmiddels interesse zijn van andere clubs, allemaal uit Spanje. "Let wel, Toni heeft niets tegen de club PSV. Hij heeft er buiten het veld goed naar zijn zin en het bevalt hem er als mens prima. Maar de situatie als voetballer is nu natuurlijk niet zoals die moet zijn. Blijft dat zo in de komende weken, dan lijkt het logisch en beter dat Toni in de winter weggaat."

Boete

Volgens een lokale krant uit Spanje zou PSV een boete krijgen als Lato dit seizoen geen minuut speelt in de hoofdmacht. De woordvoerder van Toldra Consulting kan daar niks over zeggen. "Ik weet niet of er zo'n bepaling in het contract zit."