Frenkie de Jong had Matthijs de Ligt graag naar Barça zien komen

Frenkie de Jong ruilde Ajax afgelopen zomer in voor FC Barcelona. Zijn maatje, Matthijs de Ligt, nam een ander pad en verkoos Juventus boven Barça. De Jong had dit graag anders gezien.

De twee spelen bij Oranje nog samen, maar in clubverband zouden ze alleen nog tegen elkaar kunnen spelen. De Ligt was volgens diverse media erg dichtbij een overstap naar de Catalaanse hoofdstad, maar een daadwerkelijke transfer kwam er niet van. ''Ik had het erg leuk gevonden als ik samen met Matthijs bij Barcelona kon spelen, maar uiteindelijk is het zijn eigen keuze'', zegt De Jong tegen Gazzetta Dello Sport.

''Matthijs heeft een goede start bij Juventus. Hij is erg jong, maar nu al een ster in Turijn. Ik kan niet alle wedstrijden kijken, maar tegen Fiorentina en Atletico Madrid speelde hij erg sterk'', sprak de Barcelona-middenvelder lovend over zijn vriend en voormalig ploeggenoot De Ligt.

De ex-Ajacieden kenden allebei een matige start bij hun nieuwe clubs, maar spelen beiden steeds beter in hun nieuwe team. De Ligt heeft al drie cleansheets op zijn naam en De Jong was al goed voor één goal en één assist.