Marcelo ontbreekt mogelijk in Champions League-return tegen Chelsea

Het is onduidelijk of Marcelo volgende week beschikbaar is tegen Chelsea. De linksback van Real Madrid is opgeroepen om een dag voor de wedstrijd te werken in een stembureau.

Dat nieuws bracht El Mundo woensdag naar buiten. Komende dinsdag, op 4 mei, zijn er verkiezingen in Madrid. Inwoners van de stad worden willekeurig uitgekozen om te komen werken in de stembureaus. Het is een plicht voor Spaanse burgers waar je niet zomaar onderuit komt.

Verkiezingsraad

Real Madrid wil graag dat Marcelo dinsdag meevliegt met de selectie naar Londen. De club heeft aan de verkiezingsraad gevraagd of de 32-jarige verdediger het dagje in het stembureau aan zich voorbij kon laten gaan. 

Het spelen van een voetbalwedstrijd wordt door de raad niet gezien als een geldige reden, al helemaal niet omdat het duel op woensdag is. Marcelo zou een dag later naar Londen kunnen vliegen, maar dat is gezien de huidige coronamaatregelen moeilijker te regelen.

Returnwedstrijd

De return in de halve finale van de Champions League tussen Chelsea en Real Madrid begint volgende week woensdag om 21.00 uur en wordt gespeeld op Stamford Bridge. De heenwedstrijd eindigde in 1-1 door treffers van Christian Pulisic en Karim Benzema.