'Italiaans avontuur lonkt voor Wijnaldum'

Georginio Wijnaldum heeft volgens de Italiaanse pers wel interesse in een samenwerking met José Mourinho. Sportkrant Corriere dello Sport maakt melding van de wederzijdse interesse en noemt een transfer 'moeilijk, maar niet onhaalbaar'.

De 31-jarige Nederlander mag namelijk alweer vertrekken bij Paris Saint-Germain en is zoekende naar een nieuwe bestemming. De Franse topclub heeft een nieuwe trainer en in de plannen van Christophe Galtier is geen plek voor de international. De nieuwe oefenmeester haalt een bezem door de selectie en lijkt Wijnaldum ook op te willen ruimen.

AS Roma heeft wel interesse in de Nederlander en de aanwezigheid van Mourinho is volgens de Italiaanse kranten een pluspunt. Het salaris van de middenvelder vormt echter wel een struikelblok, want dat schijnt zo'n negen miljoen euro per jaar te zijn. Volgens Corriere dello Sport willen de Italianen zaken doen met de Fransen, maar dan enkel een huurdeal. De salariskosten kunnen dan eerlijk verdeeld worden.

PSV

Wijnaldum werd ook gelinkt aan een eventuele terugkeer bij PSV, want de Eindhovenaren hebben al zeven inkomende transfers gerealiseerd deze zomer. Met name de terugkeer van Luuk de Jong en oud-teamgenoot van de 86-voudig international deed de geruchten oplaaien. Het salarispakket is echter ook een probleem voor de Eindhovenaren en daarnaast heeft de ploeg van Van Nistelrooij al voldoende middenvelders.