Matthijs de Ligt begrijpt boze reacties van Juventus-fans

Matthijs de Ligt heeft een bewogen half jaar achter de rug. De Nederlander werd door de zware blessure van Giorgio Chiellini meteen al voor de leeuwen gegooid bij Juventus en begon wisselvallig. Vervolgens belandde hij op de bank totdat zijn concurrent Merih Demiral ook zwaargeblesseerd raakte. Nu staat hij weer in het hart van de defensie van Juventus. In gesprek met Tuttosport blikt De Ligt, nog altijd pas 20 jaar, terug op zijn eerste maanden in Turijn.

Zo heeft hij begrip voor de wijze waarop de fans van Juventus hem soms kritisch benaderen: "Dat is normaal, compleet normaal. Als ik in hun schoenen had gestaan, zou ik ook boos zijn geworden over zulke fouten. Maar als speler zijn dit problemen die mij eigenlijk niet bezig zouden moeten houden. Ik moet er alleen aan denken dat ik hard moet werken om mezelf te verbeteren en doorkrijgen of ik wel of geen progressie maak.”

Toch is hij tevreden over de zijn eerste half jaar in Turijn: "Dat zeker. Ik ben ervan overtuigd dat ik beter zal worden, wedstrijd na wedstrijd."