Nieuwe AZ-aanwinst kan zondag al in actie komen

AZ legde in september een nieuwe aanvaller vast. De 22-jarige Jesper Karlsson kwam over van het Zweedse IF Elfsborg en speelde daar eerst nog een aantal wedstrijden. Dit weekend kan AZ voor het eerst over Karlsson beschikken. Volgens trainer Arne Slot is de kans groot dat de Zweed gelijk in actie komt.

“Oussama Idrissi verwachten we zondag zeker nog niet terug bij de groep”, aldus Slot. Karlsson is wel topfit en gelijk in staat om te gaan spelen voor AZ. “Jesper heeft nu een paar trainingen meegedaan en daarin zie je dat het een heel doelgerichte jongen is. Heel explosief ook, hij kan snel van richting veranderen en kiest de kortste weg naar de goal. Jesper heeft tot nu toe een goede indruk gemaakt. Ja, hij is zeker een optie om zondag in actie te komen.”

In 22 wedstrijden gaf Karlsson vijf assists en wist hij elf keer zelf het net te vinden voor Elfsborg.

Zondag neemt AZ het in Rotterdam op tegen Sparta, waar het iets heeft recht te zetten. Vorige speelronde gaven de Alkmaarders tegen Fortuna een 1-3 voorsprong uit handen (3-3). “Ik merk deze week op het trainingsveld een enorme drang om de 3-3 tegen Fortuna recht te zetten. Dat was echt een teleurstelling. Deze groep voelt dat we nu in de achtervolging moeten.”