Frank de Boer doet boekje open over tijd bij Inter: "Te belachelijk voor woorden"

Frank de Boer heeft een boekje open gedaan over zijn mislukte periode bij de Italiaanse topclub Internazionale. De Nederlandse oefenmeester, inmiddels trainer in de Verenigde Staten bij Atlanta United, erkent dat hij fouten heeft gemaakt, maar moest naar eigen zeggen ook werken onder lastige omstandigheden. 

"Ik had te maken met een verrotte groep, maar mocht bepaalde spelers er niet uitgooien", zegt De Boer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarin had ik het gaspedaal misschien wat harder moeten indrukken. Als je een kentering wilt veroorzaken, moet je zulke dingen in het begin voor elkaar krijgen. Misschien wilde ik te veel een allemansvriend zijn."

"Ik heb zeker goede dingen gedaan, maar moet ook in de spiegel kijken", gaat De Boer verder. "Sommige dingen hadden beter gekund. Daar heb ik van geleerd. Bij Inter heb ik veel te veel hooi op m'n vork genomen. Wilde ik de hele structuur en cultuur veranderen, omdat die club al lang niks meer had gewonnen. Daar heb ik me helemaal in verdiept, terwijl ik eigenlijk gewoon met spelers wil werken."

'Te belachelijk voor woorden'

Waar De Boer vooral van schrok, is dat hij moest praten met zaakwaarnemers van ontevreden spelers. "Te belachelijk voor woorden. Een van hen zei zelfs dat ik geen coach bij Inter was geweest als hij had geweten dat ik z'n speler niet zou opstellen. Dat is de invloed die ze daar hebben. Ik ben blij dat ik daar geen last meer van heb."