Van Gaal maakt indruk: "Dat kan dan geen toeval meer zijn"

Marco van Basten is erg te spreken over het werk van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. "De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit", stelt de analist.

"Van Gaal begon vorig jaar september en nu zijn ze twaalf wedstrijden verder en hebben ze tien keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Dat zijn hele goede cijfers", concludeert Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "De keuzes die hij maakt, pakken steeds goed uit. Dat kan dan geen toeval meer zijn, zou je kunnen zeggen".

"Het voetbal is leuk en spectaculair om naar te kijken", gaat de oud-bondscoach van Oranje verder. "De sfeer in de groep is goed. Dat zijn heel positieve dingen. Wat dat betreft heeft de man gelijk in de dingen die hij heeft gedaan".

Van Basten vindt het knap dat Van Gaal de boel zo snel op de rit heeft gekregen. "Als je ziet hoe weinig tijd Van Gaal had toen hij binnenkwam bij Oranje. Toen was het twee dagen praten, niet trainen, corona. Toch heeft hij daarna steeds de goede opstellingen gemaakt en successen behaald. Dat vind ik wel heel knap".

"Nu heeft hij de ploeg langer bij zich en kan hij die groep nog meer vormen. Dat zou moeten leiden tot meer duidelijkheid en nog betere resultaten. Tot nu toe heeft hij het goed gedaan", aldus de 57-jarige analist.