'AZ-sterkhouder gelinkt aan Italiaanse laagvliegers'

Vangelis Pavlidis zou in de belangstelling staan van meerdere Serie A-ploegen. Verschillende Italiaanse media linken de AZ-sterkhouder aan laagvliegers uit de competitie en geven aan de vraagprijs rond de Griek te weten. Eerder gaf AZ zelf aan de spits binnenboord te willen houden.

Zo weet Santi Aouna te melden dat Salernitana interesse zou hebben in Pavlidis. Daarbij worden ook Monza en Lecce genoemd als mogelijke opties. Ook Gianluca Di Marzio noemt Salernitana als geïnteresseerde club. Volgens Aouna zou AZ een vraagprijs van tien miljoen hanteren. De marktwaarde van Pavlidis wordt geschat op zo'n xes miljoen euro.

Afgelopen seizoen was Pavlidis goed voor 25 doelpunten in 49 wedstrijden. In de Eredivisie kwam zijn teller op zestien doelpunten te staan. Tijdens de zomerse transferperiode gaf technisch directeur Max Huiberts aan dat hij Pavlidis, en Jesper Karlsson, in Alkmaar wil houden. "Er wordt een hoop geroepen en gezegd. Maar de keyplayers die ook genoemd worden, Pavlidis en Karlsson, laten we niet gaan. Dat is onbespreekbaar. Al moeten we altijd oppassen met het woord 'onbespreekbaar', want je weet nooit wat er gebeurt in het voetbal", zei Huiberts destijds in gesprek met het NHD