Willem van Hanegem na 3-1 zege tegen Bosnië kritisch op Oranje-drietal

Ondanks de overtuigende 3-1 overwinning van Oranje op Bosnië & Herzegovina is Willem van Hanegem kritisch. In zijn column voor het Algemeen Dagblad is De Kromme van mening dat 'we' tegen topploegen niet kunnen aankomen met Luuk de Jong in de spits. Ook de backs krijgen de nodige kritiek.

Volgens Van Hanegem is het vooral Dumfries en Wijndal te verwijten dat Bosnië er soms gevaarlijk uit kwam: "Denzel Dumfries en Owen Wijndal bleven maar opkomen. Bij Dumfries ging dat soms prima, hij bereidde de 1-0 en na rust de 3-0 voor, maar Wijndal was minder succesvol met zijn voorzetten. In defensief opzicht lieten beide spelers nog wel eens een steek vallen. Dat leverde nogal wat gevaar op tegen een ploeg die het allemaal wel prima vond."

Dat Bosnië zoveel mogelijkheden kreeg, baart Van Hanegem zorgen: "Dat viel mij tegen. Daarom sluit ik na de eerste overwinning van Frank de Boer nog niet aan in de polonaise. Als straks de echte landen voorbijkomen, moet het niveau omhoog. Dan denk ik niet dat we aan kunnen komen met Luuk de Jong als basisspeler. Bij Sevilla doet hij het niet onaardig, maar in Oranje komt hij in het stuk niet voor. Gebruik hem alleen als breekijzer."