Ex-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius hoopt op kans in Oranje

Jean-Paul Boëtius heeft zijn draai gevonden in Duitsland. De buitenspeler, die in de zomer van 2018 Feyenoord verruilde voor Mainz 05 na verschillende incidenten met trainer Giovanni van Bronckhorst, krijgt het vertrouwen van de trainer en mag regelmatig in de basis starten. Zo speelde hij dit seizoen al acht wedstrijden en kwam één keer tot scoren.

Bijna vijf jaar geleden

De ex-Feyenoorder hoopt bij Mainz 05 weer in beeld te komen van het Nederlands elftal. De laatste en enige wedstrijd van Boëtius in Oranje dateert namelijk van 5 maart 2014, toen hij onder bondscoach Louis van Gaal in de basis startte tegen Frankrijk (2-0 nederlaag).  "Het is wel alweer bijna vijf jaar geleden. Ik zeg altijd tegen mezelf: wat komt, dat komt. Het Nederlands elftal blijft een doel, natuurlijk, maar de prioriteit ligt momenteel bij Mainz. Als ik het hier goed doe, krijg ik wellicht opnieuw een kans", reageert Boëtius in de Kicker.

Vertrouwen van de trainer

Boëtius is sinds zijn transfer naar Mainz 05 helemaal verliefd geworden op de Bundesliga: "Het doet me goed dat ik het vertrouwen krijg van de trainer. Het is echt geweldig om in de Bundesliga te spelen. De eerste keer dat ik de volledige negentig minuten speelde, tegen Hertha BSC, was ik behoorlijk kapot", besluit hij zijn verhaal.