Tadić blikt terug op conflict met Dumfries: "Er is één ding wat je nooit moet doen bij Serviërs"

Dušan Tadić blikt tijdens de persconferentie na afloop van PSV - Ajax terug op zijn conflict met Denzel Dumfries. De aanvoerder van Ajax kreeg het in de slotfase van de wedstrijd aan de stok met zijn collega-aanvoerder.

"Er is één ding wat je nooit moet doen bij Serviërs: mind games met ons spelen en ons provoceren. Dat geeft ons alleen maar kracht, dus dat moeten ze niet doen", aldus de Serviër, die ook nog de rol van zijn teamgenoten en Danny Makkelie benoemde: "Ik was a bit mad tegenover mijn teamgenoten, zij hadden de tegenstanders weg moeten duwen. En Danny verdient daarvoor de credits, want hij probeerde dat wél te doen. Het was alleen een beetje laat".

Toen Ajax in de slotfase een penalty ontving, bewerkten een paar spelers van PSV het veld en praatten op Tadić in. Echter waren die pogingen tevergeefs, aangezien de strafschop werd verzilverd. Vervolgens haalde Tadic zijn gram bij Dumfries, waarna de stemming volledig omsloeg. Bij de persconferentie vertelde de aanvaller van Ajax dat hij nog niet had gesproken met de PSV-verdediger: "Maar als hij in gesprek wil met mij – of wat hij ook wil – dan ben ik er".

Moeizame topper

PSV - Ajax eindigde in 1-1. Beide ploegen maakten weinig indruk. Toch lukte het PSV om de score te openen in de eerste helft. Kort voor rust schoot Eran Zahavi, net als tegen Olympiakos afgelopen donderdag, een vrije trap prachtig binnen. De Eindhovenaren leken af te stevenen op een overwinning, maar in de slotfase kwam Ajax nog langszij via een benutte strafschop van Dušan Tadić. Door dit gelijkspel is het verschil nog altijd zes punten op de ranglijst. De ploeg van Erik ten Hag heeft echter nog een wedstrijd tegoed hebben.