‘Seedorf staat open voor functie bij Ajax’

Clarence Seedorf zou oren hebben naar een functie in de directie bij Ajax. Dit weet Ajax-watcher Mike Verweij van de telegraaf maandag te melden. Seedorf wordt genoemd als kandidaat voor de opvolging van de onlangs vertrokken Marc Overmars.

Verweij laat weten dat hij dit nieuws van een betrouwbare bron heeft verkregen. “Hij zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden. En ik denk ook dat het een heel goede keus zou zijn. Seedorf kan gewoon de directeur van Juventus, Real Madrid of noem maar op kan bellen.” Volgens Verweij zoekt Ajax naar een werknemer die het ‘Ajax-dna’ bezit. Seedorf past in dit plaatje, de oud-speler debuteerde op zestienjarige leeftijd in het betaald voetbal namens Ajax. Na een succesvolle periode van drie jaar vertrok hij naar het Italiaanse Sampdoria. Seedorf zou goed bevriend zijn met de algemeen directeur van Ajax; Edwin van der Sar.

Niet als trainer

Als trainer was Seedorf minder succesvol. Volgens Verweij zal Ajax duidelijk maken dat hij niet de ambitie moet hebben om ooit trainer van Ajax te worden. “Dat is vaak wel een gevaar in zo'n functie: als je zelf op de stoel van de trainer wil gaan zitten. Hij zal moeten focussen op zijn rol als directeur voetbalzaken.”

Feyenoord-doelman vertrekt