Drie punten voor nieuwkomer Maaskant bij Go Ahead: "Geluk gehad"

Drie punten voor nieuwkomer Maaskant bij Go Ahead: "Geluk gehad"

Robert Maaskant werd onlangs aangesteld als trainer van Go Ahead Eagles, nadat Hans de Koning werd ontslagen. Hij moest zondag aantreden tegen FC Twente. In Enschede liet hij zijn team defensief spelen en dat leverde uiteindelijk drie punten op: de ploeg uit Deventer won met 1-2. Het defensieve spel was tactisch gekozen: "Anders zou Twente ons tureluurs tikken. Nu hebben we hen echter gedwongen tot een laag temp en hadden we ook het geluk dat ze sommige kansen niet afmaakten." 

In de rust stond de ploeg van Maaskant met 1-0 achter. Hij moest ze op scherp zetten in de kleedkamer. "We spelen naar de mogelijkheden. We hebben niet het snelste centrum, dus dan gaan we niet op de middellijn verdedigen. Dan is het aan de tegenstander om de oplossing te vinden", vervolgt Maaskant. "Maar als we dan in balbezit komen, dan moeten we wel durven voetballen. Daarover was ik voor rust niet te spreken. In de tweede helft was dat aanzienlijk beter en scoorden we ook nog. Ik ben zéér blij met het resultaat."

Geloof in de groep

"We hebben vandaag een wedstrijd gewonnen waarvan niemand het had verwacht, maar het geloof is in de groep gekomen. Vooraf zijn we heel reëel geweest. We weten wat we kunnen en ook wat we niet kunnen. We hadden ook een beetje geluk en dan win je een moeilijke wedstrijd", aldus Maaskant bij FOX Sports. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘FC Twente-Go Ahead, de highlights’

VIDEO: Fans van FC Twente en Go Ahead Eagles zingen over en weer

Mooie beelden: Massaal applaus voor FC Twente - Go Ahead voor overleden clubmensen

FC Twente tegen Go Ahead Eagles; René Hake wat denk je ervan?