Hard oordeel over Luuk de Jong: "Camp Nou is het geduld verloren"

Luuk de Jong heeft woensdagavond nauwelijks indruk gemaakt in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. De Spaanse media hebben na afloop geen goed woord over voor de 31-jarige aanvaller.

"Weer een gemiste kans voor de Nederlander", schrijft SPORT, dat alle spelers heeft beoordeeld. Er zijn verschillende onvoldoendes gevallen, maar De Jong beschikt over het laagste cijfer: 4.

Fluitconcert

De voormalig spits van onder meer PSV en Sevilla, die na 45 minuten mocht plaatsnemen op de bank, werd bovendien uitgefloten door de toeschouwers. "Camp Nou is het geduld verloren met Luuk de Jong", kopt Marca

"Het Barcelona-publiek vindt het moeilijk om te zien dat waar eerst Luis Suárez, David Villa, Zlatan Ibrahimovic of Samuel Eto'o stond, nu Luuk de Jong staat. Maar het duurde maar 45 minuten", aldus de grootste sportkrant van Spanje. 

Krappe overwinning

FC Barcelona won in eigen huis met 1-0 van Dinamo Kiev. Gerard Pique opende na 36 minuten de score in Catalonië. Door deze benauwde zege, klimt Barça over Dinamo Kiev heen in poule E.