Feyenoord - NEC: De meest opmerkelijke momenten

Komende zaterdag staat Feyenoord - NEC weer op het programma. De laatste editie stamt uit het seizoen 2016-2017, maar nu mogen de Nijmegenaren dus eindelijk weer naar De Kuip. Om alvast in de stemming te komen zijn dit de drie meest opmerkelijke momenten uit vorige edities van Feyenoord - NEC.

Goaltjesdief Jørgensen

De laatste editie eindigde in 4-0 voor Feyenoord. In het kampioensjaar van de Rotterdammers was spits Nicolai Jørgensen op dreef. De Deen maakte in totaal 21 goals, maar liet tegen NEC echt zien dat hij een neusje voor de goal had. Bilal Başacıkoğlu was op weg om zijn eerste van het seizoen te maken, maar vlak voor de doellijn gaf Jørgensenn de bal nog een tikje waardoor hij zijn tweede van de avond mocht bijschrijven.

Goal Jørgensen (4-0) vanaf minuut 5:28

Buitenspel?

In 2011 kwam Feyenoord al na zeven minuten op achterstand tegen de Nijmegenaren. Nick van der Velden kopte raak uit een vrije trap, maar stond hij geen buitenspel? Deze blunder van de grensrechter kwam Feyenoord duur te staan, want er werd verder niet meer gescoord.

Goal Nick van der Velden (0-1) vanaf minuut 1:07

Dubbel feest

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 won Feyenorod met 1-0 van NEC. Deze wedstrijd ging voor de Rotterdammers nergens meer om, maar op de tribunes viel er een hoop te vieren. Aartsrivaal Ajax speelde namelijk met 1-1 gelijk tegen De Graafschap waardoor de Amsterdammers het kampioenschap misliepen. Dit zorgde voor grote vreugde en hilariteit in De Kuip.

Eindsignaal De Graafschap - Ajax vanaf minuut 6:08

Feyenoord-doelman vertrekt