'Olympique Marseille wil PSV beroven van veelbelovende aanvaller'

Volgens het Eindhovens Dagblad zou Olympique Marseille Fodé Fofana willen overnemen van PSV. Het contract van de pas achttienjarige spits loopt nog tot medio 2022 door, waardoor de Franse club een bedrag moet betalen. De club uit Eindhoven wil Fofana echter graag behouden. Laatstgenoemde moet volgend seizoen namelijk de spits van Jong PSV worden.

FC Barcelona

Sinds 2015 speelt Fofana voor PSV, dat hem overnam van FC Barcelona. De aanvaller werd door de Spaanse club gescout op een straatvoetbaltoernooi in Lyon. Bij de Spaanse grootmacht dwong hij op tienjarige leeftijd een stage plek af, toen nog spelend voor de Groningse amateurclub GVAV-Rapiditas. Omdat de Catalaanse club fouten had gemaakt bij het afgeven van contracten voor kinderen, moest hij na twee jaar noodgedwongen vertrekken bij de club. PSV nam Fofana vervolgens op twaalfjarige leeftijd over.

John de Jong

In Eindhoven doorliep de Nederlander de jeugdopleiding en maakte hij dit seizoen bij Jong PSV zijn debuut in het betaalde voetbal. In negentien officiële duels was Fofana dit seizoen goed voor acht doelpunten en drie assists. Hoewel Olympique Marseille interesse heeft, wil PSV dolgraag door met het talent. De club uit Brabant hoopt dat hij snel zijn contract verlengt.

Voetbal International meldt overigens dat de Franse club zich nog niet officieel heeft gemeld in Eindhoven. Technisch directeur John de Jong is lovend over de aanvaller en hoopt dat hij langer aan de club verbonden zal blijven. Volgens het medium heeft De Jong het talent dan ook al een verbeterd contract voorgeschoteld.