Cupfighters: Deze vijf amateurclubs bereikten deze eeuw de kwartfinale van de KNVB Beker

De Eredivisie is in volle gang en ook de Europese competities zijn volop bezig. Inmiddels is het ook weer zover dat de KNVB Beker aanvangt voor de profclubs. De amateurclubs zijn al even bezig, maar 26, 27 en 28 oktober is het ook voor de betaald voetbalclubs zover. Alleen Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse komen nog niet in actie. 

Regelmatig zien we stunts van amateurclubs in het bekertoernooi. Gaat iemand dat kunstje dit jaar herhalen? Wij zetten in dit bericht de vijf amateurclubs op een rij die sinds 2000 de kwartfinale van de beker hebben behaald.

2007/08: Quick Boys

Quick Boys is de eerste club uit dit rijtje die we mogen benoemen als ploeg die sinds 2000 de kwartfinale van de beker heeft gehaald. In de voorgaande rondes wist de club uit Katwijk af te rekenen met VV Sneek Wit Zwart, RKVV Roosendaal, Groene Ster en Jong sc Heerenveen. In de kwartfinale stond vervolgens het duel met NAC Breda op het programma. Dat bleek te veel te zijn voor Quick Boys. Het verloor in eigen huis met 0-3. 

2010/11: Noordwijk

In het voetbaljaargang 2010/11 wist VV Noordwijk het tot de kwartfinale van de KNVB Beker te schoppen. De club mocht instromen in de tweede ronde van het toernooi, waarin het FC Lienden wist te verslaan. Vervolgens wist Noordwijk af te rekenen met Voorschoten '97, De Treffers en Sparta Nijkerk. In de kwartfinale trof de club voor het eerst in het toernooi een profclub. In die ronde werd met 6-1 verloren van RKC Waalwijk en zat het toernooi er op voor Noordwijk.

2011/12: GVVV

Een seizoen later was het GVVV dat tot de kwartfinale van het toernooi wist te komen. In de eerste twee rondes rekende de club uit Veenendaal af met Nemelaer en Zwaluwen '30. In de derde ronde wist GVVV voor het eerst te stunten, door profclub Excelsior in Rotterdam met liefst 0-3 te verslaan. In de achtste finale werd ook Sparta uit het toernooi geknikkerd. Na strafschoppen werd de zege behaald. In de kwartfinale wist de club uit Veenendaal het ook AZ lastig te maken. In Alkmaar kwam GVVV op voorsprong, maar dankzij twee doelpunten van Maarten Martens werd het toch 2-1 voor AZ. 

Tekst gaat verder onder de video

GVVV wist AZ in 2012 aardig partij te bieden, maar verloor uiteindelijk met 2-1 in Alkmaar.

2013/14: JVC Cuijk 

Twee seizoenen later was het JVC Cuijk dat tot de kwartfinale van de KNVB Beker kwam. Het wist af te rekenen met HHC Hardenberg, Barendrecht, EVV en MVV Maastricht. In de kwartfinale trof de club de latere bekerwinnaar PEC Zwolle. In het IJsseldeltastadion werd het 5-1 voor de Zwollenaren, waardoor het avontuur van Cuijk erop zat.

2015/16: VVSB

De laatste amateurclub die tot de kwartfinale van de KNVB Beker wist te komen was VVSB. In de tweede ronde wist de club uit Noordwijkerhout af te rekenen met Rijnsburgse Boys, waarna het in de derde ronde profclub FC Emmen tegen kwam. In eigen huis won het met liefst 3-1. De achtste finale werd vervolgens gewonnen van VV Capelle, waarin in de kwartfinale FC Den Bosch wachtte. De thuisploeg kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar tot ieders verbazing scoorde VVSB in de 82ste, 83ste en 87ste minuut, waardoor het met 2-3 won. In de halve finale verloor VVSB uiteindelijk van FC Utrecht met 3-0.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl