De 10 oudste doelpuntenmakers ooit op een WK... nummer één maar liefst 42 jaar oud

Het WK staat voor de deur, dus wordt het tijd om enkele leuke statistieken boven te halen. Zo maakten we al een lijstje met jongste doelpuntenmakers op een WK. Vandaag: de oudste doelpuntenmakers op een WK, met een wel heel verrassende naam op nummer één. 

De 10 oudste doelpuntenmakers op een WK

Roger Milla, de inmiddels 70-jarige Kameroense spits, speelde in zijn carrière vooral in Frankrijk, onder meer voor Monaco en Montpellier. Hij was meer geroemd om zijn dansjes aan de cornervlag dan voor zijn doelpunten Hij scoorde dus na zijn 42ste verjaardag nog op het WK, en is daarmee bijna vijf (!) ouder dan zijn eerste 'achtervolger'. Bekijk zijn doelpunt op het WK van 1994 tegen Rusland hieronder, niet slecht voor een 42-jarige!

Miroslav Klose

Ongetwijfeld de bekendste naam in dit lijstje is Miroslav Klose, de Duitse spits. De ex-speler van Bayern München staat met zijn 36 jaar op plaats negen. Hij scoorde in totaal zestien doelpunten op een WK, en is hiermee topschutter aller tijden op een Wereldkampioenschap. Toen hij zijn laatste doelpunt scoorde (in de 7-1 overwinning tegen Brazilië), was hij 36 jaar en 29 dagen oud.

Hieronder zie je de volledige top tien:

oudste doelpuntenmakers WK Milla Klose