Schreuder gefileerd: "Hij flirt met snel ontslag bij Ajax"

Ajax verloor in de Johan Cruijff Arena voor de tweede maal dit seizoen van PSV. In Amsterdam eindigde het duel in een 1-2 verliespartij en Alfred Schreuder moet het ontgelden in de column van Valentijn Driessen in De Telegraaf: "Kijk niet raar op als Alfred Schreuder deze week tegen Vitesse en FC Emmen voor het laatst als hoofdtrainer op de bank zit bij Ajax. De nieuwe oefenmeester dirigeert zichzelf steeds verder een doodlopende weg in", opent de chef voetbal van De Telegraaf snoeihard. 

Scheuder verloor naast de thuiswedstrijd tegen PSV ook in competitieverband van AZ en speelde in de Eredivisie gelijk tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers schoten daarnaast in de Champions League te kort tegen Liverpool en Napoli. Driessen denkt dat fans klaar zijn met Schreuder: "Wat de fans betreft, is het einde verhaal na zeven nederlagen in alle gespeelde toppers. Dit getuige de witte zakdoekjes na de 1-2 nederlaag tegen PSV en het scanderen van 'wij willen Ajax zien', 'voetballen, voetballen' en 'Schreuder, rot op'.", aldus Driessen.

Schreuder koos voor de wedstrijd tegen PSV voor Devyne Rensch op linksback en Jorge Sanchez als rechtsback. Dit ging ten koste van Daley Blind. Volgens Driessen een onbegrijpelijke keuze: "Schreuder blijft maar wisselen onder het mom van de ontwikkeling van zijn team. Intussen is geen enkele Ajacied meer in vorm", aldus Driessen. "Schreuder is de strijd aangegaan met Blind en heeft deze echte Ajacied tweemaal achtereen gepasseerd. Nadat Blind vier jaar lang nooit ter discussie stond", schrijft de chef voetbal van De Telegraaf. "Maar je flirt met snel ontslag als je vervolgens in de topper tegen PSV kiest voor Rensch. De rechtsbenige Rensch kan als linksachter nooit brengen wat Blind kan", concludeert Driessen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

Berghuis is niet bang voor weerzien met internationals van PSV: "Dat is niets persoonlijks"

KNVB gaat opstootjes Ajax-PSV niet onderzoeken: "Geen reclame, maar komt niet in aanmerking"

Engelse scouts op de tribune tijdens Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV

Discussies over opstootjes blijven doorgaan: wel of geen schorsing voor Klaassen?

Moet Berghuis na deze actie tijdens Ajax-PSV vrezen voor een schorsing?

PSV oogst lof na winst in Amsterdam: "Het is jammer dat de winterstop komt"

'Miskoop van het jaar' en 'nieuw wereldwonder' moeten het ontgelden na Ajax-PSV

Kortsluiting na afloop Ajax-PSV: deed Klaassen 'een Suarez'je'?

Studio Voetbal-analisten zijn overtuigd: "Als vandaag een examen was voor het WK, dan is hij geslaagd"

PSV-Praat aflevering 9: "We lijken de knop gevonden te hebben om topwedstrijden éindelijk te gaan winnen"