Contract Janmaat ontbonden; verdediger transfervrij

Het contract van Daryl Janmaat bij Watford FC is per direct ontbonden. Club en speler hebben dat samen in goed overleg besloten. De nu transfervrije Janmaat werd al verschillende keren in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord.

Watford

"Ik kijk terug op een mooie tijd bij Watford, maar dit was de juiste beslissing", zegt de 31-jarige Janmaat op de website van Wasserman, zijn management. "Ik ben in juli 31 jaar geworden, een leeftijd waarop je nog prima een aantal jaar mee kunt op het hoogste niveau."

Knieblessure

Janmaat is momenteel herstellende van een zware knieblessure. Afgelopen zomer sprak hij de wens uit om nog één seizoen in Engeland actief te blijven en daarna terug te keren naar Nederland. "Dat zat een jaar geleden ook al in mijn hoofd, maar toen kwam de gewenste club uit de Eredivisie niet langs", zei Janmaat destijds tegenover het Algemeen Dagblad.

"Het is eerst Engeland en dan Nederland. Een ander land hoeft niet meer van mij. De kinderen willen graag terug en dan is het volgens mij ook wel mooi geweest. Dan heb ik een prachtig avontuur in het buitenland gehad."

Transferwindow

De oud-verdediger van ADO Den Haag, SC Heerenveen en Feyenoord kan binnen Engeland deze week nog voor een andere club ingeschreven worden, aangezien de deadline voor binnenlandse transfers pas eind van deze week is. Anders moet hij wachten tot de volgende transferwindow in januari.