Mark van Bommel vindt kritiek op PSV onterecht en kijkt niet naar wedstrijden van Ajax

Mark van Bommel kijkt niet naar de wedstrijden van Ajax op tv. De trainer van PSV vindt het belangrijker om zich te focussen op zaken waar hij wel invloed op heeft. Dat zei Van Bommel op de persconferentie voor Willem II - PSV, van donderdagavond.

"Ajax is de favoriet, maar daar hebben wij geen invloed op. Ik kijk geen televisie, alleen naar de teams waar we zelf nog tegen spelen. Dat zijn Willem II, AZ en Heracles Almelo. Daar hebben we nog enige invloed op. Op de wedstrijden van Ajax niet", aldus Van Bommel. PSV won eerder dit seizoen thuis met 6-1 van Willem II. "Er staan een hoop nieuwe spelers op het veld en we zijn inmiddels ook een half jaar verder. Willem II heeft met Isak een nieuwe spits en zetten daarmee op een bepaalde manier druk mee, wat succesvol is", zei Van Bommel woensdag.

"De negativiteit vind ik niet kunnen"

Van Bommel baalt van de kritiek op het spel van PSV, dat de laatste maanden stroever is dan vóór de winterstop. "Ons publiek verwacht spectaculair voetbal, dat hebben we de eerste seizoenshelft laten zien. De verwachtingen zijn nu dus heel hoog, maar de negativiteit vind ik niet kunnen. We zijn nog in de race om het kampioenschap."