Drie Nederlanders volgens fans in UEFA Team of the Year 2019

Ruim twee miljoen fans brachten hun stem uit op UEFA.com en dit is het resultaat: het UEFA fans' Team of the Year 2019. Met daarin plek voor drie Nederlanders.

Volgens de stemmers horen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk thuis in het beste team van afgelopen jaar. Matthijs de Ligt haalde met Ajax de halve finale van de Champions League, waarin Tottenham Hotspur in de laatste minuut te sterk was, en verdiende afgelopen zomer een miljoenentransfer naar Juventus.

FC Barcelona

Ook Frenkie de Jong maakte onderdeel uit van het succesteam van Ajax, waarmee de halve finale van de Champions League behaald werd. Net als De Ligt maakte ook De Jong afgelopen zomer een stap naar het buitenland. De middenvelder verkaste naar Spanje, waar hij een contract tekende bij FC Barcelona.

Liverpool

Virgil van Dijk verdiende de plek in het Team of the Year door zijn geweldige optredens bij Liverpool en het Nederlands elftal. Met de Engelse ploeg won hij de Champions League-finale van Tottenham Hotspur en bij Oranje was hij de één van de uitblinkers als aanvoerder. Van Dijk is niet de enige Liverpool-speler in het samengestelde team; Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané zijn ook in het elftal opgenomen.