'Europese top aast op Noni Madueke'

Noni Madueke is ook opgevallen bij de Europese grootmachten. Naar verluid hebben meerdere grote clubs uit de vijf grootste competities geïnformeerd bij PSV voor Noni Madueke. Daarnaast zou Leicester City volgens VI al concreet in de markt zijn voor het 19-jarige supertalent.

Madueke doorliep de jeugd van Crystal Palace en Tottenham Hotspur, waarna hij Engeland achter zich liet voor PSV. Eerder wees Madueke al een terugkeer naar Engeland af, toen was Manchester United (nog) niet de juiste keuze voor de aanvaller.

 Leicester City 

Om welke clubs het dit keer gaat is onbekend. Wel zou Leicester City zeer gecharmeerd zijn van Madueke. De huidige nummer drie van de Premier League zou zelf bereid zijn om zo'n twintig miljoen euro te betalen. Onder meer topclubs uit Duitsland, Engeland en Italië zouden Madueke nauwlettend in de gaten houden.

Contract

PSV hoopt dat Madueke 'gewoon' in Eindhoven blijft en gelooft in een lange termijn van de Engelsman. In Eindhoven heeft de aanvaller nog een contract tot medio 2024. Dit seizoen is Madueke in alle competities goed voor negen doelpunten en acht assists in 29 wedstrijden. Daarnaast maakt de aanvaller deel uit van Jong Engeland.