'Cillessen wil per se weg, Barça wil opnieuw Nederlander als vervanger'

Jasper Cillessen is klaar met zijn reserverol bij Barcelona en de eerste doelman van Oranje wil in de winter hoe dan ook vertrekken bij de Catalaanse club. Dat meldt Marca. De clubleiding zet in op een flink prijskaartje en heeft een andere Nederlander op het oog als vervanger.

Barcelona zou een prijs van zo'n dertig miljoen euro in gedachte hebben voor Cillessen, die afgelopen zomer meermaals in verband werd gebracht met clubs als Liverpool en Chelsea. De 29-jarige keeper staat in de pikorde achter Marc-André ter Stegen, waardoor Cillessen het vooral met bekerduels moet doen. De Catalanen hebben overigens al een opvolger van Cillessen in het hoofd: Jeroen Zoet. Uitgerekend de PSV-doelman, die bij Oranje de concurrentiestrijd verloor van de oud-Ajacied.

Behalve Zoet zingen ook de namen van Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) en Koen Casteels (VfL Wolfsburg) rond. Cillessen maakte in de zomer van 2016 de overstap naar Barcelona.

Dick Advocaat vond in zijn tijd als bondscoach Cillessen ook een betere keeper dan Zoet:

NOS-verslaggever Joep Schreuder ging in de aanloop naar het Champions League-duel Barcelona - PSV op bezoek bij Cillessen: