Ajax stalt Daramy tijdelijk bij oud-werkgever

Ajax stalt Mohamed Daramy tijdelijk bij FC Kopenhagen . De linksbuiten is op een zijspoor belandt in Amsterdam en keert nu mogelijk tijdelijk terug bij zijn oud-werkgever. Dat maken beide clubs nu bekend.

In de huurdeal wordt er niet gesproken over een optie tot koop. Daramy kwam een jaar geleden nog voor twaalf miljoen euro over van FC Kopenhagen. In de hoofdstad van Denemarken groeide Daramy uit tot één van de sterkhouders van de club en wist hij de harten van de fans te winnen. Met een terugkeer bij zijn oude liefde hoopt Daramy een plekje in de selectie van Denemarken veilig te stellen, dit met het oog op het aankomende WK.

Tegenvaller

In zijn eerste seizoen bij Ajax kwam Daramy slechts tot zestien optredens in alle competities. Hierin wist hij drie keer te scoren en drie assists te geven. Nadat hij uit beeld raakte bij Erik ten Hag moest Daramaybij Jong Ajax aansluiten. Hier was hij in negen wedstrijden goed voor één doelpunt en vijf assists. Bij Ajax heeft Daramy nog een contract tot medio 2026.