Elftal van de week speelronde 3 in de Eredivisie: Feyenoord, Ajax en Vitesse hofleverancier

Het Voetbalflitsen Elftal van de Week na de derde speelronde in de Eredivisie. Ajax, Vitesse en Feyenoord zijn de hofleveranciers met alle drie twee spelers in het Elftal van de Week. 

Joël Drommel

Drommel liet afgelopen vrijdag tegen FC Groningen opnieuw een sterke indruk achter als doelman van FC Twente. De 23-jarige keeper is inmiddels een zekerheidje onder de lat bij de Tukkers en wordt de laatste weken zelfs in verband gebracht met een oproep voor het Nederlands Elftal. 

Noussair Mazraoui 

De rechtsback is weer helemaal terug bij Ajax. Mazraoui heeft een moeizaam seizoen achter de rug, maar doet inmiddels weer denken aan het Ajax-talent van het seizoen 2018-2019. Zaterdagavond was hij goed voor een assist en deed hij zijn verdedigende werk naar behoren. 

Riechedly Bazoer

Bazoer maakte zaterdagavond opnieuw veel indruk als centrale verdediger tegen Ajax. Hij maakte de gelijkmaker namens Vitesse en viel opnieuw op door zijn voetballende kwaliteiten. Bazoer lijkt helemaal herboren te zijn op zijn nieuwe positie in de driemansverdediging van Vitesse. 

Marcos Senesi

Senesi scoorde met een weergaloze omhaal de 2-1 namens Feyenoord tegen ADO Den Haag. Het is voor Feyenoord te hopen dat de interesse uit Italië voor de verdediger zich niet doorzet. Nog één weekje tot het einde van de transferperiode. 

Yuta Nakayama

De Japanner kreeg door de schorsing van Thomas Lam een kans in de basis bij PEC Zwolle. Die greep hij met beide handen aan: Nakayama produceerde met een kopgoal de 4-0 en hij leidde de rode kaart van Marco Pinto in. 

Sergio Peña 

De 25-jarige middenvelder uit Peru is de wekelijkse uitblinker bij FC Emmen. Zeker toen FC Emmen nog met elf man speelde tegen Willem II toonde Peña ​weer zijn kwaliteiten op de Oude Meerdijk. 

Görkem Saglam 

Saglam maakte veel indruk op het middenveld van Willem II in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De technisch begaafde Duitser kan wel eens gaan uitgroeien tot een van de sensaties in de Eredivisie. 

João Teixeira

De 27-jarige Portugese nieuwkomer viel na rust sterk in bij Feyenoord. Mede door zijn inbreng kon Feyenoord de 1-1 omzetten in een 4-2 overwinning. Mark Diemers, Jens Toornstra en Orkun Kökcü hebben er een extra concurrent bij gekregen.

Antony

Ajax kwam zaterdag tegen Vitesse net als tegen Sparta met tien man te staan, en wederom zorgde Antony er voor dat Ajax toch nog wist te winnen. De Braziliaanse miljoenenaankoop maakt vooralsnog veel indruk in Amsterdam.

Zian Flemming

Zomeraanwinst Zian Flemming was de redder in nood voor Fortuna met zijn twee goals tegen AZ. In de slotfase maakte hij de 3-3 namens Fortuna tegen AZ. 

Oussama Tannane

Tannane speelde opnieuwe een sterke wedstrijd voor Vitesse tegen Ajax. De spelmaker lijkt herboren te zijn onder de nieuwe Duitse trainer Thomas Letsch. Een fitte en scherpe Tannane is een genot om naar te kijken. 

Het Elftal van de Week