VIDEO: Dessers nu wel op schot tegen AS Roma, maar fortuin ontbreekt

Cyriel Dessers stond bijna drie maanden na de finale van de Conference League opnieuw tegenover AS Roma. Toen in het shirt van Feyenoord, nu in het shirt van Cremonese. Waar het hem destijds niet lukte om in het spel voor te komen, was hij maandagavond behoorlijk op schot. Het fortuin ontbrak echter; Dessers kon niet voorkomen dat hij net als met Feyenoord nu weer met 1-0 verloor van José Mourinho.

Na iets meer dan een half uur spelen probeerde de opportunistisch ingestelde schutter het met een omhaal, maar deze belandde net naast het doel van Roma-keeper Rui Patricio. Vlak na rust rekende de oud-Feyenoorder na een doeltrap af met Gianluca Mancini en haalde hij vervolgens snoeihard uit. De bal spatte uiteen op de lat. Dat Dessers geen man van opgeven is, bleek na een uur spelen. Wederom probeerde Belg het met een omhaal, maar weer zag Patricio de bal net naast gaan...

Dessers op schot

Chris Smalling maakte de enige goal van de wedstrijd en droeg zijn doelpunt op aan Georginio Wijnaldum, die op de training zwaar geblesseerd is geraakt en het WK daardoor mogelijk aan zich voorbij moet laten gaan. 

Ode aan Wijnaldum

Feyenoord-doelman vertrekt