AZ-directeur over vermeend vertrek Jesper Karlsson: 'Onbespreekbaar'

De toekomst van Jesper Karlsson lijkt dan toch in Alkmaar te blijven liggen. De AZ-smaakmaker zou voor een overstap naar Celta Vigo staan, maar daar willen ze in Noord-Holland niks van weten. Technisch directeur Max Huiberts noemt een vertrek van Karlsson dan ook onbespreekbaar.

Dat gaf Huiberts aan in gesprek met de NOS voorafgaande van de uitwedstrijd tegen Sparta (2-3). "We hebben aangegeven dat we een sterke selectie willen behouden en willen presteren", aldus Huiberts over een eventueel vertrek van Karlsson. "Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar." Celta Vigo zou Karlsson graag willen overnemen en een bedrag van tien miljoen over hebben. Over bedragen wil Huiberts het niet hebben. Wel geeft de directeur aan dat de Spanjaarden zich welzeker hebben gemeld. "Op bedragen die wel of niet geboden worden ga ik niet in. Zij hebben zich een tijdje geleden gemeld bij ons", aldus een duidelijke Huiberts. "Ik heb meteen tegen Jesper gezegd dat we hem nog een jaar willen houden. Die boodschap is helder overgekomen en blijft zo." 

Huiberts hoopt dan ook dat Karlsson zijn boodschap snapt. "Ik snap dat dat best lastig is om te horen omdat je altijd een mooie stap wil maken, maar hij moet ook snappen dat we met AZ graag willen presteren. Hij heeft twee goede jaren gehad en als er nog een goed jaar volgt, komen er misschien wel mooiere clubs voor hem." Toch weet ook Huiberts dat een transfer in de voetballerij nooit helemaal is uitgesloten. "Ik zeg ook zeker niet dat alles onbespreekbaar is, maar op dit moment halen wij geen vergelijkbare speler."

AZ verwelkomde Karlsson in de zomer van 2020. In de 89 wedstrijden die volgden gaf de aanvaller 25 assists en wist hij zelf nog eens 33 keer het net te vinden. "Toen we Jesper haalden lieten we Idrissi gaan. Dat konden we doen omdat we een vergelijkbare, zo niet betere, speler hadden binnengehaald", aldus Huiberts. "Jesper is van grote waarde voor AZ. We hebben hem nodig om onze doelstellingen te behalen."