Met welk rugnummer gaat Gakpo spelen bij Liverpool en wanneer maakt hij zijn debuut?

Cody Gakpo mag zich officieel speler van Liverpool noemen. De grote vraag is nu met welk rugnummer de vleugelaanvaller gaat spelen en wanneer hij zijn debuut voor The Reds mag maken. Je leest het hier!

Rugnummer Gakpo bij Liverpool

Het was voor Gakpo niet mogelijk om zijn rugnummer van PSV (11) of het Nederlands elftal (8) mee te nemen naar Anfield. Mohamed Salah draagt namelijk nummer 11, terwijl Naby Keïta met 8 op zijn rug speelt.

In zijn tijd bij PSV droeg Gakpo ook nog de nummers 52, 20 en 19, maar die zijn alle drie bezet door respectievelijk Isaac Mabaya, Diogo Jota en Harvey Elliott. De veertienvoudig Oranje-international heeft daarom gekozen voor rugnummer 18.

Gakpo is niet de eerste Nederlander die dat nummer draagt bij Liverpool. Ook Dirk Kuyt (2006-2012) en Erik Meijer (1999-2001) hadden in hun tijd in Engeland 18 op hun rug staan.

Debuutwedstrijd Gakpo bij Liverpool

Gakpo sluit vanaf 1 januari aan bij Liverpool. Dat betekent dat de thuiswedstrijd tegen Leicester City van vrijdagavond te vroeg komt voor de aanvaller. Ook het uitduel met Brentford van aanstaande maandag is volgens trainer Jürgen Klopp onhaalbaar.

"Er ligt nog veel papierwerk en op 1 januari is er een nationale feestdag, maar we wilden sowieso rustig aan doen. Waarschijnlijk debuteert hij tegen Wolves", aldus de Duitser op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Leicester City. Gakpo maakt dus naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut in de bekerontmoeting met Wolverhampton Wanderers.

Ook interessant