Winterse taferelen bij tegenstander PSV in de Europa League

Voor PSV wacht donderdag een Europa League-wedstrijd onder winterse omstandigheden. Het veld van oponnent Olympiakos ligt namelijk onder een dik pak sneeuw.

Op het vasteland van Griekenland is het weer momenteel extreem, met onder meer hevige sneeuwval. Ook in Piraeus is veel sneeuw gevallen, zo is te zien op beelden die Olympiakos dinsdag heeft gepubliceerd.

Door het winterse weer is het voor de Grieken haast onmogelijk om te trainen in eigen stadion. Daarnaast moet het veld van het Georgios Karaiskákisstadion nog sneeuwvrij worden gemaakt. Op Twitter reageert PSV gevat op de winterse taferelen in Piraeus: 'Dacht je er net vanaf te zijn'. 

Slechte generale

Donderdagavond om 18.55 uur kan PSV in Piraeus de eerste stap zetten in de richting van de zestiende finales. Afgelopen weekend kende de Griekse koploper een slechte generale. Tegen stadsgenoot Panathinaikos verloor de recordkampioen met 2-1. Echter hoeft de ploeg van Pedro Martins zich geen zorgen te maken, aangezien de voorsprong op de nummer twee in de competitie maar liefst veertien punten bedraagt. PSV kende ook geen fijne generale in aanloop naar het treffen met Olympiakos. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag. 

Zo ligt het veld er momenteel bij: