Van Gaal is klaar voor clash met Argentinië: "Nu begint het toernooi"

Louis van Gaal is druk bezig om zijn mannen klaar te stomen voor de kwartfinale tegen Argentinië. Oranje speelt vrijdagavond om 20:00 uur en hoopt zich te kwalificeren voor de halve finale van het WK in Qatar. De bondscoach blikt vooruit op het treffen.

"Het plan is altijd af een dag voor de wedstrijd", aldus Van Gaal op de vraag of hij al weet wat het strijdplan gaat zijn. "We hebben ook elf-tegen-elf getraind, dat is meestal de afsluiter. Of er iemand Messi was? Dat is een leuke vraag, maar ik kan er geen antwoord op geven omdat ik dan mijn plan bekendmaak. De trainer van Argentinië weet ook hoe wij het aan gaan pakken."

Het lukt Van Gaal niet helemaal om zijn kaken stijf op elkaar te houden. "Dat was Noa Lang, dat kan ik je vertellen, omdat het geen invloed heeft op de bekendmaking van een tactisch plan. Lang vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren, dus dat was geweldig." De bondscoach is blij dat Oranje weer in actie kan komen. "Wat ik al zei: nu begint het toernooi. Argentinië heeft zijn historie mee, maar qua resultaten is het redelijk in evenwicht. Ik denk dat de spelers een positief gevoel hebben, maar daar zijn we ook mee bezig geweest. We roepen niet voor niets dat we kans maken."