Voorbeschouwing Keuken Kampioen Divisie speelronde 8

Speelronde 8 van de Keuken Kampioen Divisie staat vrijdagavond op het programma. Met onder meer de lastige uitwedstrijd bij Eindhoven voor het kwakkelende NAC. Bij puntenverlies van Jong Utrecht en Jong AZ kunnen ADO en Excelsior de koppositie pakken. We blikken vast vooruit op de wedstrijden.

FC Emmen - FC Den Bosch

Emmen lijkt na een stroeve start de smaak te pakken te hebben. De Drenten wonnen vorige week bij NAC met 1-2 en legde de week ervoor MVV met 7-1 over de knie. Door die zeges staat Emmen inmiddels op de negende plaats met tien punten. FC Den Bosch heeft één puntje minder en staat veertiende. Vorige week wonnen de Bosschenaren thuis met 2-1 van koploper Jong AZ. In 2017 werd dit duel voor het laatst gespeeld, het werd toen 2-2.

VVV-Venlo - Helmond Sport

VVV-Venlo zal niet geheel tevreden zijn met de tiende plaats na zeven duels. De degradant wil zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie, maar verloor afgelopen week wel met 2-1 bij concurrent Volendam. Helmond Sport kreeg thuis drie goals om de oren tegen Jong Utrecht (0-3). De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden won VVV met liefst 7-0. De laatste zege van Helmond Sport in Venlo dateert van september 2000.

FC Eindhoven - NAC Breda

NAC Breda kent een slechte seizoensstart. De Parel van het Zuiden staat zeventiende en won pas één keer dit seizoen. Afgelopen week verloor NAC thuis van Emmen (1-2). FC Eindhoven staat op de elfde plaats en verloor vorig weekend van MVV (1-0). Van de vijf meest recente duels tussen beide teams in Eindhoven won FC Eindhoven er drie. NAC won er één, afgelopen seizoen werd het 2-4.

ADO Den Haag - Roda JC

Hoewel er bij ADO heel veel andere zaken spelen en er zes punten aftrek dreigt, is de club uit de Hofstad redelijk begonnen aan het seizoen. ADO staat vierde met dertien punten, tegenstander Roda JC staat achtste met twee punten minder. Beide clubs zijn drie duels op rij ongeslagen. Roda won afgelopen weekend van TOP Oss (2-0) en ADO versloeg maandag nipt Jong PSV (0-1). In 2017 stond dit duel voor het laatst op het programma, toen in de Eredivisie. Het werd toen 3-2 voor ADO, Roda degradeerde na dat seizoen.

Excelsior - Jong PSV

Excelsior reisde vorige week als koploper af naar Doetinchem voor het treffen met De Graafschap. Het werd 3-1 voor de Superboeren en Excelsior verloor de koppositie. Toch staan de Rotterdammers nog op een keurige derde plaats na zeven duels. Jong PSV is de competitie matig begonnen, staat zestiende en won pas twee keer. Maandag werd er verloren van ADO Den Haag. Dit duel werd drie keer eerder gespeeld in Rotterdam. Excelsior won twee keer, vorig seizoen werd het 0-0.

De Graafschap - Jong FC Utrecht

De beloftenteams zijn goed gestart dit seizoen. Naast dat Jong AZ koploper is volgen de beloften van FC Utrecht maar op één punt. Jong Utrecht is al zes duels ongeslagen, terwijl De Graafschap vorige week na twee nederlagen op rij weer won. Excelsior werd met 3-1 verslagen. Jong Utrecht wist in alle wedstrijden tegen de Superboeren maar één keer te winnen. Op de Vijverberg pakte het niet eens een punt. Vorig seizoen eindigde dit duel in 3-1.

Telstar - Jong AZ

Bij Telstar zit niemand minder dan bondscoach Louis van Gaal op de bank. Het is een actie van Telstar en Spieren voor Spieren. Van elk kaartje gaat €2,50 naar het goede doel. De club uit Velsen-Zuid boekte vorige week z’n eerste zege van het seizoen (0-1 bij Dordrecht). Daardoor staan de Witte Leeuwen niet meer laatste. Jong AZ is na zeven duels de trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het verloor afgelopen week wel met 2-1 van FC Den Bosch. Telstar won vier van de vijf eerdere thuisduels tegen Jong AZ. De meest recente ontmoeting in het BUKO Stadion eindigde in 2-2.

TOP Oss - FC Volendam

Het thuis nog ongeslagen TOP Oss treft in FC Volendam een ploeg in vorm. Volendam is opgeklommen naar plek vijf, terwijl TOP inmiddels wat wegzakt, maar een twaalfde plaats is nog geen reden tot paniek in Oss. Van de laatste vijf duels tussen beide teams in Oss wist Volendam er maar één te winnen. In april won TOP Oss thuis nog met 2-0 van de palingboeren. Toch lijkt Volendam favoriet voor de zege. Het andere oranje wil aan het eind van het seizoen dan ook graag een stapje hogerop.

Almere City FC - FC Dordrecht

Almere City is de competitie niet goed begonnen. De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek won tot nu toe pas twee keer. Te weinig voor een ploeg die graag hogerop wil. De positie op de ranglijst liegt er ook niet om: vijftiende. Vorige week werd thuis verloren van Jong Ajax. FC Dordrecht speelt net zoals de afgelopen seizoenen onderin mee en staat op de laatste plaats. Bij de Schapenkoppen is Michele Santoni de trainer. Drie seizoenen geleden zat hij nog op de bank bij Almere City. Dordt verloor vorige week met 0-1 van Telstar. Vorig seizoen eindigde het duel tussen Almere City en Dordrecht in 3-0.

Jong Ajax - MVV Maastricht

Jong Ajax en MVV zijn de ploegen die tot nu toe de meeste tegengoals kregen. MVV staat wel keurig in het linkerrijtje op plek zeven. Jong Ajax staat dertiende, maar won wel de laatste twee duels van NAC en Almere City. In 2018 was dit de kampioenswedstrijd voor Jong Ajax. In de laatste speelronde werd het toen 2-1 voor de Amsterdamse beloften. Beide ploegen wonnen dit duel in het verleden drie keer. Vorig seizoen werd het 4-3 voor Jong Ajax.

Het programma van speelronde 8 in de Keuken Kampioen Divisie

programma keuken kampioen divisie speelronde acht 8

De huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie

stand eerste divisie, keuken kampioen divisie na speelronde 7