Oud-speler fileert Advocaat: "Dick moet eer aan zichzelf houden; dit is cabaret"

Feyenoord verloor zondag van nummer laatst ADO Den Haag (3-2) en het is onzeker of Dick Advocaat maandagavond nog trainer is bij de Rotterdammers.

Na afloop gaf de oefenmeester aan dat hij de spelersgroep zal vragen of ze nog wel vertrouwen in hem hebben. Zo niet, dan zal Advocaat zeer waarschijnlijk de eer aan zichzelf houden en vertrekken bij Feyenoord.

Cabaret Dick Advocaat

In Studio Voetbal werd de toekomst van Advocaat bij Feyenoord besproken nadat een fimpje was getoond van de persconferentie waarin Advocaat aangaf dat hij zélf bepaalt of hij opstapt, niet de spelersgroep. Pierre van Hooijdonk kon zijn lach niet inhouden. ''Dit is toch bijna cabaret. Eerst mogen de spelers bepalen of hij mag blijven, dan vraagt de journalist of de spelers zijn lot dan in handen hebben en dan bepaalt hij het opeens weer zelf. En dan wanneer de spelers zeggen dat hij moet gaan, dan zegt Advocaat dat de spelers niks zullen zeggen omdat hij aan het woord is."

Advocaat moet eer aan zichzelf houden

De oud-international en voormalig Feyenoorder vindt dat Advocaat de eer aan zichzelf moet houden. "De chemie is totaal weg. Dat is ontstaan door het feit dat Advocaat vaak publiekelijk zijn spelers heeft afgekraakt. Dat ligt heel erg gevoelig als een trainer al het succes naar zich toetrekt. Ook wanneer het bij een verliespartij altijd aan de spelers ligt. Vandaag sprak Advocaat ook weer over het feit dat spelers miljoenencontracten krijgen en dat zij het maar moeten doen. Zo had hij nog een paar oneliners. Hij legde weer de schuld bij de spelers en trof hem zelf totaal geen blaam," fileert van Hooijdonk de Feyenoord-trainer.

"Advocaat heeft verkeerd zelfbeeld"

''Iedereen weet, ook oud-collega’s die onder hem gewerkt hebben die ik spreek, dat Dick tactisch gezien geen wonder is. In een stuk van de NRC geeft hij aan dat hij zichzelf op dezelfde hoogte ziet staan als Van Gaal en Hiddink. Nou, dan heb je een verkeerd zelfbeeld lijkt me. Ik heb ze alle twee meegemaakt, en Dick ook trouwens, maar dat was echt heel anders. Dick staat er niet om bekend dat hij dingen achterlaat bij clubs. Korte termijn is dat. Dat heb je nu ook. Pratto, Bozenik, Jørgensen en Botteghin heeft hij allemaal publiekelijk te kakken gezet en uit het elftal gehaald. Ik begrijp wel dat dan de chemie eruit gezogen is.''

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over ADO Den Haag-Feyenoord’

Feyenoord op Rapport: veel dissonanten, één uitblinker

Samenvatting ADO Den Haag-Feyenoord 3-2 (alle goals) - VIDEO

Mario Been fileert Feyenoord: 'Lopen spelers die het shirt niet mogen dragen'

Vormt Feyenoord een erehaag voor kampioen Ajax? Deze clubs gingen hen wel en niet voor!

Advocaat sluit vertrek bij Feyenoord niet uit: "Laat de spelers het maar zeggen"

Twijfels of Dick Advocaat seizoen moet afmaken bij Feyenoord

SOCIAL MEDIA: Voetbalkijkers over #ADOFEY: "Ze nemen sowieso een punt mee naar Rotterdam. Een dieptepunt"

Social media - Feyenoord-fans woest over #ADOFEY: "Twijfel of we play-offs tegen degradatie zouden overleven"

Pakken Feyenoorders bewust geel om Klassieker te mijden? "Broek vol met faecaliën (poep)"

VIDEO GOAL: ADO Den Haag - Feyenoord 2-1 (Nasser El Khayati)